Menu

Højt oppe i trætoppene

Håret står af sig selv. Strikketrøjen dufter af bål. Og vi? Vi er proppet med gode rejseminder fra trætoppene. Tak for denne gang Tretopphytter Oslofjorden.

Indholdet i denne artikel er sponsoreret af Tretopphytter Oslofjorden

Skov. Lidt mere skov. Et bump. En sidste drejning. Og så ser vi den. Hytten, Haukredet, som hænger 10 meter over bakken, næsten helt oppe mellem skyerne. Jeg spørger A: "Er vi med i en film?" Han svarer "He he, måske…". Det buldrer i hvert fald i vores maver. Det buldrer af eventyrlyst og rejsefeber. Vi trækker håndbremsen og skynder os hen til det første af 45 trappetrind. Det er besluttet. Dette bliver en god ferie.

Udsigt over Oslofjorden

Udsigt. Vanvittig, widescreen udsigt over skov og Oslo fjorden. Det er dét som møder os oppe på terrassen, som snor sig næsten hele vejen rundt om hytten. Vi står nogle minutter og tager det hele ind. Vi læsser, de få ting vi har med os, ind i den smukke træhytte og beslutter os for at indvie hytten med en lille snack. Aftens-snack med kig lige ud gennem en hel endevæg af glas skydedøre, fra en behagelig sofa. Det gør intet, at det er lidt koldt og gufsent udenfor, fordi vi føler stadig, vi er ude i naturen, selv om vi sidder i behagelig varme indenfor. Sådan er det bare her i trætopperene.  

Overnatting i en sengehule

Ok, planen var, at vi skulle være sent oppe, snakke og få kolde øl. Men i stedet endte vi alle tre inde i den store, dejlige seng, både A, jeg og vores lille søn F. Her ligger du godt pakket ind, som i en hule, med smukt træværk indenfor og spændende vindues kig ud til træer og himmel. Inden vi faldt i søvn, nåede jeg dog lige et sidste kig på de næsten sorte grene, som dramatisk står i kontrast til den hvide, norske sensommer himmel. God nat.

Vi vågner. Vi er i en hytte. Det er kun os. Og det er grusomt genialt. Hvis vi ville, kunne vi have taget et brusebad, for der er en bruser her. Ejerne kører ind med vanddunke, som tankes op for hvert enkelt besøg. Så vi kører den au naturel, med vådservietter og en klat koldt vand under hver arm.

Lidt B.S. Christiansen er der vel i os alle.

Planen var at starte dagen med Chia grød og selvplukkede mark-jordbær i ægte Instagram stil, meeeen det blev ikke lige helt så godt i praksis. I stedet fik vi mælk og havgryn. Sådan. Vi har også vigtigere ting og tage os til, fordi vi skal vandre, snitte, plukke og brænde bål. Huhej, her er ikke andet for end at spænde F i bæreselen, Herman hund i snor og afsted med os.

I hytten er der både kort over stierne i området, sjove naturlege og andet god inspiration fra fugle-kiggeri til historien om hytten. Vi går derfor 5 minutter på en grusvej, drejer skarpt til højre, og ja, vi er nu landet i skovene fra Lord of the Rings filmene. Hver fald sådan cirka. Hvis vi fortsætter i den analogi, så er vi Hobitterne i forhold til de store kampesten, kæmpe arealer af mos, væltede gigant træer og en hældningsprocent på bakken, der vil få de fleste til at bøje lidt ekstra i knæerne.

Efter en god vandretur ned til fjorden, lander vi tilbage i Haukeredet. Med røde kinder og dampende trøjer, kaster vi os videre ud i vores "vildmarksoplevelse." Vi skal da have tændt op i et bål. Og det er det mulighed for, fordi her i 10 meters højde står den fineste bål pande med brænde og diverse grill tilbehør, på terrassen. A. går ivrigt i gang, og efter bålet er tændt, snitters der pinde til den store begejstring for både F. og A. I ægte ”os-med-telt-type”-stil griller vi snobrød, bager boller (med en noget sort skorpe) og svitser nogen pølser.


Det hele er så enkelt. Og det er netop det som gør det så skønt.

Om aften tænder vi op i fire af de mange lanterner udenfor, laver et lille tapas bræt og lytter til vores yndlings podcast med Morten Resen. Hans podcast handler om hans start-up, familie liv og den evige jagt efter investorer. Og så er han bare en fantastisk historie-fortæller. Udenfor er der fuld aktivitet af fugle og vores nye faste ven: hr. Egorn.

Jeg vågner af et særligt mørke rosa lys udenfor. Jeg springer op. [læs. Det gør jeg ikke ofte frivilligt længere, eftersom et barn på 10 måneder har lært mig at blive i sengen så længe som muligt.] Men dette er for godt til at gå glip af. Jeg manøvrere mig over to styks familiemedlemmer og en hund på gulvet og lander i hyttens alrum. Her er der nu direkte udkig til den smukkeste solopgang. I ægte Ronja røverdatter stil, bakser jeg mig barbenet ud på terrassen. Hvor længe en solopgang varer ved jeg ikke, men så længe står jeg derude. Står og fysisk lapper det hele i mig. Dette er nok hvad ivrig ledelsesjournalister i tyndbenede kvindeblade, mener med at lade batterierne op.

Vi har hytten helt til kl. 13, og har lovet hinanden at ikke gå i det praktiske rejse-hjem-humør, før vi behøver. Så vi nyder hytten i de sidste timer, med de smukke håndlavede møbler, den lune seng og udkigsposten fra 1. sal. Vi har også både prøvet at sidde bag og foran hytten. Vi har nyt det i den grad, og tiden fra tirsdag til torsdag formiddag føles pludselig som en uges ferie. I oplevelses perspektiv.

Godt at vide om hytten:
· Her er plads til familien. Faktisk hele familien, hund inkluderet.
· Her er 5 hytter i alt. Alle ligger isoleret og med en vild udsigt.
· Der går daglige færger fra Hirtshals til Larvik, og fra Larvik er der kun 35 minutter til hytterne.
· Du kan sagtens være i hytterne hele året rundt. Vi kan kun forstille os, hvor smukt det ville være med udsigt over træer, tunge af hvid sne.

Prisen varierer fra 2990 per nat til 5990 nok per nat. 

Besøg Tretopphytter OSlofjords hjemmeside her, eller kig forbi deres Instagram profil. 

Har du fundet et gemmested?

Så vil vi meget gerne vide det. Send derfor gerne et link til os på vores mail som du finder ved at trykke på dette link: 

Forslå et gemmested!