Menu

På kanten af verden med to æsler og en kat i Vetulonia

Nogle gange har vi brug for at koble helt fra. Vi har brug for et sted, hvor der ikke er andre, vi skal forholde os til. Et sted, hvor vi lige nøjagtig kan nå at mærke et strejf af kedsomhed.

Derfor var vi hurtig til at booke denne fine stenhytte med udsigt, udendørskøkken og en hængekøje i en bjerglandsby i Toscana.

 

Turen til landsbyen var let, men den sidste drejning var knap så let

Vejen til byen var let at finde, og selv om byen ligger højt oppe, var stigningen fin og godt fordelt. Til sidst blev det dog alligevel, som det plejer for os i Italien, meget smalt, ensrettet og et hårnålesving, som mere lignede en passage for kørestolsbrugere end en bilvej. Vi fik rundet svinget og parkeret på et frimærke. Efter at vi havde kørt rundt i fire dage med familie og svigerfamilie i en 9 personers bil, var vi begge lettet og glade over at kunne parkere bilen og ikke tænke mere på den de næste par dage.

 

Privat natursti ned mod stenhytten  

Vi følges ad med ejeren af de to fine hytter. De ligger begge placeret på den vestlige skrænt af Vetulonia.

Værten, Clelia, går og taler om alle de muligheder, der er i nærområdet, men pludselig ser vi vores hytte, og vi kan ikke længere følge med i hendes talestrøm. Vi stivner.

Med skarpe billeder, godt kameraudstyr og lidt styling kan de fleste steder virke flotte, men det fanger sjældent udsigten lige så godt som den, der møder os i virkeligheden. Vi står og kigger ud mod havet med en mikrohytte i sandfarvede sten i forgrunden. Fire dage. Fire dage skal A. og jeg bruge her. Vi skal lave absolut ingenting.

 

Fantastisk udsigt

Hytten ligger i nærheden af andre huse, men det føles, som om vi er helt alene i verden. Hytten er bygget sådan, at fronten er vendt mod udsigten, og bagsiden er lukket for indsyn. Når vi siger intet indsyn, så mener vi intet indsyn på nær indsynet fra to æsler … Hvilket var helt genialt. De kom luntende forbi i løbet af dagen og lavede de herligste lyde. Vi kunne selvfølgelig ikke helt dy os og fandt et salathoved fra køleskabet. Vi gav lidt til den lille og til den store. Jeg troede, A. skulle besvime, da det lille æsel pludselig begyndt at lave voldsomme lyde. "Den må være allergisk…", siger A. Åh, heldigvis viser det sig, at sådanne lyde laver æsler bare. Heldigvis. Lidt af en lettelse.

Næste dag gik vi i supermarkedet. Vi købte to salathoveder.

 

Rustik luksus

Interiøret er simpelt og på en måde lidt primitivt, men på en rigtig fed måde. Samtidig er det helt nyt og klinisk rent. Der er ikke mange møbler, når vi går ind i det lille hus. En trætrappe, et træbord, to træstole, en bænk og et soverum, hvor der kun er plads til sengen. Et vindue, som minder mere om en isboks i størrelse end et vindue, men som rammer solnedgangen perfekt ind.

 

En dagligvarebutik, et pizzeria og en del vin

Vores gæstfri vært havde forberedt en guidebog med rejsetips til området, som hun ivrigt fortalte os om den første dag. Men vi kom fra 4 dages bryllupsfejring med familien og 2 dage i den nærmeste by Grosseto, så det eneste, vi egentlig ville, var at smide skoene og lægge os på langs i hængekøjen, nyde udsigten og drikke en kold øl. Det gjorde vi.

Vi kan skimte naboer fra udendørskøkkenet

Privat badestamp 

Vi valgte hytten først, men byen var en dejlig bonus. Vi havde ikke mange udflugter, men vi tog en daglig tur til byens minimarked med friske dagligvarer, som vi tog med hjem og forberedte i vores udendørskøkken. Og så havde vi et fem timers besøg på det lokale pizzeria. De havde god vin og et skilt med stenovnspizza … Når det bliver sagt, at ovnen snart er varm i Italien, ja så kan der godt gå nogle timer. Det gjorde ingen verdens ting, vi sad bare i deres baggård og nød forårsvejret.

Mig ved dagligvarebutikken. Kan det virkelig være en butik her inde?

 

Vores yndlingssted

Jeg vil sige, at vi næsten var udenfor i 80 % af dagtimerne, her var bare så herligt. Vi skiftede mellem at ligge på sofaen inde ved væggen, krølle os sammen i hængekøjen, spise frokost ved det lille, skæve bord og så være på vores yndlingsplads: en terrasse, som er bygget ud over skrænten, med to hjemmelavede solsenge. Her lå vi i mange timer på maven og hørte podcast, snakkede med katten, der følger med hytten, kiggede på udsigten. Når vi var herude føltes det, som om vores 4 dage varede en evighed. Om aftenen flyttede vi solsengene væk og satte vores lille bord ud på terrassen. Så fik vi god vin, tomatsalat for 200. gang og en hjemmelavet pastaret med meget af den gode olie, ejerne havde sat frem til os.

 

 

Der er nogle steder, vi besøger, som vi ved, vi altid vil huske. Dette er et af dem. Skal vi tilbage? Næppe. Vi har en filosofi om, at det samme sted sjældent er lige godt to gange. Og for resten er der så mange andre steder, vi vil besøge. Så dette gemmested bliver gemt som et godt minde og delt med dig.

Muligheder vi ikke tog i brug, men som ville være fine til en anden gang:

  • Vand i vildmarksbad, 40 euro
  • Madlavningskursus med ejer
  • Fiskemiddag tilberedt af ejerne af hytten

Lokation: Vetulonia, Italien

Pris: ca. 650 per nat

Læs mere og book her

Er det første gang du bruger Airbnb? Så få 220 dkk i rabat ved at trykke her. 

 

Har du besøgt nogen afsidesliggende hytter? Så hører vi meget gerne om det.

 

 

 

 

 

 

Har du fundet et gemmested?

Så vil vi meget gerne vide det. Send derfor gerne et link til os på vores mail som du finder ved at trykke på dette link: 

Forslå et gemmested!