Menu

Gode minder fra skønne rejseoplevelser

Forestil dig følgende, du vågner i en sovealkove og kigger ud på uendelig mange grantræ. Du er inde i en smuk, træhytte med loft til kip og vinduer i alle retninger. Du står op og går ud på en terrasse som svæver 4 meter over bakken, vandet og en mikro ø. Det var sådan vi havde det når vi besøgte Treetop Fiddan i Sydnorge. 

Det er fredag. Det er februar. Vi skal til Fyn. På fyn har vi fundet det fineste gemmested. En gammel fiskerhytte som er renoveret, med herlig interiør og udsigt direkte ud i det fynske øhav. Det er det perfekte gemmested til en forlænget weekend i vores vinterferie, hvor vi bare skal slappe af og nyde naturen. 

Nogle gange er der brug fra en pause. En pause fra hverdagen, hvor vi bare kan koble fra. Derfor tog vi i efteråret 2017 en 5 dages hverdagsferie, eller staycation om du vil, og pakkede bilen og tog til Orø. Her fandt vi et sommerhus med udsigt direkte ned til bugten, en stor naturgrund og et fuldstændig gennemført skørt, herligt og smukt interiør.

 

Vi havde aldrig hørt om den lille bjerglandsby Vetulonia, men da vi fandt denne fine, lille hytte, besluttede vi os med det samme for, at vi skulle afsted. Hytten ligger isoleret på kanten af en skrænt. Her er virkelig tid til at nyde hinanden, naturen og den fantastiske udsigt over det toscanske landskab og Det Tyrrhenske Hav. Så slæng benene op i hængekøjen, og kom med og oplev dette skønne gemmested.

 

Vores bryllupsfest blev holdt på kanten af en klippe i byen Civita Di Bagnoregio. Byen har om vinteren kun 12 indbyggere og kaldes for dødens by, eftersom den ligger på toppen af nogle bratte klipper, som igennem tiderne er smuldret væk. Stedet er uendelig smukt, og er for os et helt specielt gemmested.

I en bjerglandsby 1 times kørsel fra Rom ligger et herligt gemmested. Her ligger et smukt istandsat stenhus, placeret på en bakke midt inde imellem 280 oliventræer. Indenfor er der gulv-til-loft-vinduer, massive træbjælker og et fantastisk italiensk køkken. Der er udsigt over vinmarker og en bjergkæde på den anden side af dalen.

Når bilen vender ved den sidste skråning til byen Matera, er det lidt som at rejse 1500 år tilbage i tid. Matera i den sydlige del af Italien, der også bliver kaldt grotternes by, er stedet, hvor blandt andet scener fra filmen 'Passion of the Christ' er optaget. Udover byens gamle, smalle gyder og smukke, små huse valgte vi denne destination pga. hotellet Sextantio Le Grotte Delle Civita.

Her har vi samlet de steder vi har besøgt i løbet af årene, og den historie som knytter sig til det enkelte sted. 

Vores kærlighed for at opleve specielle steder, fører os ofte ud i nogle situationer hvor hele vores originale plan virker lidt vel optimistisk. Det er i de øjeblik hvor vi står fast med en 9 sæder, på en grusvej i mørket på en gammel olivengård, overvejer om gearkassen på en ældre Fiat 500 faktisk kan klare den sidste stigning op til huset eller pludselig står i en gyde med kamphunde, for at nævne nogen eksempler.

Når vi er i disse øjeblik, overvejer vi, hvad det var som fik os hid. Det svarer lidt til at sidde på toppen af det Gyldne tårn i Tivoli og komme i tanker om hvorfor det nu er, at man frivilligt sidder spændt fast 63 meter over bakken klar til at suse ned mod jorden… Men for os giver det hele mening når man lander – altså på feriedestinationen. Den glæde og det kick det giver at gå en lille smule udenfor ens komfortzonen for så at nå en destination der gør det hele værd det.

Har du fundet et gemmested?

Så vil vi meget gerne vide det. Send derfor gerne et link til os på vores mail som du finder ved at trykke på dette link: 

Forslå et gemmested!