Menu

Vil du bo på kanten af en klippe i Civita di Bagnoregio?

Forestil dig følgende: Du har inviteret dine forældre og svigerforældre med på bryllupsfejring i Italien (vi snød dem, og alle andre, for en bryllupsceremoni i en topromantisk gymnastiksal i Skanderborg Rådhus, men det er en anden historie). Du skriver ”great honeymoon places italy” i Google. Der kommer 2246 ganske glimrende alternativer frem. Jagten er i gang. Og hvilken jagt. Men det lykkedes os til sidst at finde, hvad vi selv synes, er et meget særligt gemmested.

Vi tror, det bliver svært ikke at tage til Dolce Civita, efter at du har læst dette indlæg. Det er måske så meget sagt, men stedet er intet mindre end unikt. 

En bridezilla og hendes computer

Inderst inde tror jeg, vi alle har en bridezilla i os. Om hun er undertrykt, gemt eller helt åbenbar, det er nok forskelligt. Men du kan tro, at hele Google blev gennemgået, da vi skulle planlægge vores bryllupsfejring. Nok er både A og jeg rimelig analysenørdet, når vi skal på ferie generelt, men denne gang tror jeg, vi ramte et helt nyt niveau af "Googeling".

MEN det lykkedes. Vi fandt stedet.

 

Hvad så med prisen?

Vi valgte et femetagers grottehus med eget bassin, have ud over en klippe og egen vinkælder. Huset er placeret i en mikroby fra 500 f.Kr. 1 times kørsel fra Rom.

Puha, det lyder dyrt ...

Men, nej, ikke dyrere end at have 6 mennesker på hotel i København i lavsæsonen. Samlet pris per nat med soveværelser til 6 personer: 2300 dkk.

 

En bro med 45 graders hældning

Vi fandt, efter lidt køren rundt, vores parkering. Fint at vide: Når du skal overnatte i byen, får du en særlig parkeringstilladelse, som i sær om sommeren er meget nødvendigt.

Civita ligger foran os. Det hele ligner noget fra Ringenes Herre-filmene. Der er en stor kløft, en lang bro og en stejl bakke forude.

Der stod vi:

En i kørestol, en med et dårligt knæ og to med højdeskræk.

 

Gustavo (en mand, der hjælper med bogstavelig talt alt, når du bor i Domus Civita, og ja, der er sådan en mand her) havde sørget for, at vores baggage blev kørt op på en firehjuling. Og heldigvis er der for nylig indsat en lille Røde Kors-hjælpebil, som transporterer svagtgående, handicappede og ældre op og ned til Civita fra parkeringen. Hele familien kom nemt op ad broen og ind igennem porten til landsbyen Civita.

 

Da døren åbnede sig til gemmestedet, var det hele turen værd

Vi drejer om et hjørne kun 20 meter fra broens afslutning. Ind igennem en smal gyde. Lidt til højre, og der er huset. En smal stentrappe med røde blomster langs gelænderet, to store afrundede glaspartier og to små vinduer. Vi går op og åbner den store glasdør. Indenfor er der køligt, og huset har en dejlig ro. Det første, vi ser, er en stor pejs, en designersofagruppe og et ultra clean hvidt køkken. Alt sammen pakket ind i et gammelt, smukt restaureret stenhus. Vi kigger på hinanden og smiler, vi har fundet et nyt gemmested.  

 

Ikke 3 men 5 trapper

På billederne fra Airbnb havde vi set, at der var en del trapper. Men der var lidt mere end bare nogle. I overetagen er der to soveværelser. Indretningen er en fin blanding mellem nordisk og italiensk stil og noget lidt i retningen af New Your chick. Rummene har hæklede, blonde sengetæpper, der er rene linjer, som brydes af de rustikke sten på væggene, og i lofterne er der gamle fuglebur … Ja, fuglebur. Over skabene er der placeret et dukkehus, som er i fin tråd med de ellers så mærkelige, men fantastiske små lamper, krukker og kunststykker, som huset er fyldt med. 

Vi går ned ad trapperne til køkken og stue. Vi fortsætter ned ad en ny trappe, som tager os med ind til et soveværelse med et loungeområde og et badeværelse.

En trappe længere nede finder vi et meditationsrum med en lille udsigtspost til vinkælderen.

At opdage dette hus er lidt som at gå på en skattejagt, der er nye hemmeligheder bag om hvert hjørne. Vi kan næsten ikke tro, at vi har det hele for os selv. Gustavo viser os ned ad endnu en trappe, hvor der er en vinkælder, som han fortæller, at vi kan benytte os af.

Vi går videre og kommer ud til en eventyragtig have.

 

En slotshave på kanten af en klippe

Helt ude på kanten af Civitas klipper finder du en så velholdt have, at selv Søren Ryge ville kunne hente inspiration.

Og når vi siger på kanten, så mener vi på kanten. Jeg vil, helt og holdent på øjemål, sige, at der er ca. 60 meter direkte ned i afgrunden. Med andre ord holdt vi os på den gode side af hegnet. Haven er inddelt i små loungeområder ved hjælp af velfriserede hække og små træer. I enden af haven, med udkig direkte ned til udsigten eller afgrunden, er der en rund pavillon klædt med roser. Her valgte vi at få vores bryllupsmiddag. Lidt risikabelt eftersom vejret i Italien kan være uforudsigeligt i påsken, men vi krydsede fingre. Og, ja, det endte med skinnende sol.

  

 

Den sidste trappe

Endelig. En sidste (femte) trappe ned til en hule under jorden. I den gamle hule er der ingenting andet end et velvalgt neonskilt. Det lyder måske gyseligt, men den stil, der er i huset, er så gennemført, og dette forlænger blot stilen.

 

Privat kok og 6-retters middag

Efter at have booket huset fik vi en liste med forslag til servicer, vi kunne booke gennem ejerne af Dolce Civita. Der var f.eks. vin- og ostesmagning, indkøb, der bliver sat i køleskabet, privat kok osv. Eftersom det var vores bryllupsfejring, havde vi valgt at få dem til at fylde køleskabet op med lækre sager og lejet en kok til lørdag aften. Kokken kom. Kokken havde høj, hvid kokkehue på og taget en lærling i samme stil med. De talte ikke et ord engelsk, men de lavede mad, der ikke behøvede ord. Ærlig, ægte italiensk mad.

Kokken havde helt frie hænder til at lave lige, hvad han synes var godt, så vi blev lige så overasket over menuen som vores gæster. Det er noget, vi generelt godt kan lide, altså at lade kokken eller tjeneren vælge for os. Vi får ofte smagt ting, som vi ikke selv ville have valgt. Nogle gange med større succes end andre gange. Denne gang var det langt over vores forventning.

 

Menuen

Appetizer: lækre cremer af oliven og pesto. Og det aller, allerbedste, minitoast. Ja, det er meget entusiasme at vise for et stykke brød med ost og skinke, men det skal lige være sagt, at for det første var de helt perfekt tilberedt, ikke for fedtet eller for tør, og for det andet er jeg tosset med simpel junkfood, især når det er godt tilberedt.

Tatar

Risotto

Kalv (tror vi, lidt svært at gætte, når dyrene blev mimet af kokken og hans hjælper, men det gjorde kun oplevelsen endnu bedre)

Panna cotta

  

Eget bassin og boblebad gemt i de 2500 år gamle grotter

Dagen efter bryllupsaftenen og fire dage med oplevelser havde vi planlagt: intet. Det vil sige, at vi brugte dagen på at spise, slappe af og vælte rundt i vores eget bassin. Poolen var placeret inde i en grotte. Der var både et bassin og et boblebad, som flød ind i hinanden ved en usynlig kant under vand. Imens vi lå derinde og boblede, tror jeg, hele oplevelsen sank ind for os begge to. Vi er så glade for, at vi valgte lige nøjagtig dette gemmested til vores fejring.  

Har du selv bryllupsrejseplaner, eller har du været afsted – vi vil vildt gerne høre om det, så smid en kommentar i kommentarfeltet.

Læs mere og book her

 

Har du fundet et gemmested?

Så vil vi meget gerne vide det. Send derfor gerne et link til os på vores mail som du finder ved at trykke på dette link: 

Forslå et gemmested!